Γευσιγνωσία Οινοποιητικού Τυρνάβου (20-10-2009)




1. 

«Θεσσαλικός» -   Μπαντίκι 30% - Ροδίτης 70%

Το λευκό ξηρό κρασί, που τιμάει τον τόπο της καταγωγής του,

φέρνοντας μέσα του τον πλούτο της Θεσσαλικής γης μας.

Φτιαγμένο με μεράκι από διαλεγμένα σταφύλια των εκλεκτών ποικιλιών

μπαντίκι και ροδίτης, έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα, λεπτό άρωμα

και πλούσια φρουτώδη γεύση με πολύ καλή επίγευση.

------

Ποικιλία ελληνικών και ευρωπαϊκών τυριών.

Κρέπα γεμιστή με κρέμα τυριού

και δροσερή σύνθεση από σαλάτες με γαλλικό ντρέσινγκ ροκφόρ.

 

2.

«Ροζέ   Μαϊστράλι»

Το ροζέ κρασί από την αρωματική ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου

που πολλοί το χαρακτηρίζουν «ροδοπέταλα στο ποτήρι».

Η οινοποίηση του γίνεται με την κλασική μέθοδο σε ανοξείδωτους

οινοποιητές όπου ο σταφυλοπολτός παραμένει για μερικές ώρες,

σε συνθήκες που ευνοούν την ανάπτυξη του αρώματος

και την εκχύλιση μέρους των συστατικών της φλούδας των σταφυλιών.

Η αλκοολική ζύμωση που ακολουθεί γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για τη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών

που οφείλονται στην ποικιλία του σταφυλιού.

------

Φρέσκα λαχανικά σχάρας με μοτσαρέλα σε πακέτο

από τραγανό ρυζόφυλλο και σιρόπι ντομάτας pomadoro.

Μπουκίτσες κρύων ορεκτικών - καναπεδάκια

 

3.

Οίνος ερυθρός «Μοσχάτο Αμβούργου»

Το κόκκινο ξηρό κρασί

που το όνομά του συνδέθηκε με τη δημιουργία του οινοποιείου.

Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο Αμβούργου

με τη μέθοδο της κλασικής ερυθράς οινοποίησης.

Το γλεύκος παραμένει μαζί με τα στέμφυλα μερικές ημέρες

σε ανοξείδωτους οινοποιητές και υπό περιοδική ανάδευση,

ώστε να επιτευχθεί εκχύλιση των χρωστικών,

ενώ αρχίζει εν μέρη η αλκοολική ζύμωση.

Πρόκειται για ελαφρό κόκκινο κρασί που διακρίνεται για το άρωμά του.

------

Στήθος κοτόπουλου σοτέ, με γλυκόξινη σάλτσα

κόκκινου κρασιού (Μοσχάτο Αμβούργου) Τυρνάβου,

γαρνιρισμένο με αγριόρυζο, κάσιους και σταφίδα.

 

4.

Syrah 

Ωρίμανση σε βαρέλι για 12 μήνες

Πολύπλοκο άρωμα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι και βατόμουρο,

σε ισορροπία με αρώματα μπαχαρικών, όπως λευκό πιπέρι.

Διακριτικά αρώματα ξύλου και βανίλιας.

Ισορροπημένη και γεμάτη γεύση. Επίγευση μακράς διάρκειας.

------

Ρολό τρυφερού χοιρινού, γεμιστό με λαχανικά

και τυρναβίτικο μανούρι σε πουρέ φρέσκιας πατάτας,

με καρότο και σάλτσα από το ζωμό του.

 

 

Επιδόρπιος οίνος 

Αρχαϊκός

Ο «Αρχαϊκός» είναι ερυθρό γλυκό κρασί από Μοσχάτο Αμβούργου.

Τα έντονα αρωματικά και γευστικά στοιχεία

τονίζονται ιδανικά από τα αζύμωτα σάκχαρα.

Κατά την πολύχρονη παλαίωση του «Αρχαϊκού» σε δρύινα βαρέλια

αναπτύσσεται πλούσιο μπουκέ, μεγάλη επίγευση

και ολοκληρώνεται το βαθύ κόκκινο χρώμα με τις καφετιές ανταύγειες.

------

Ποικιλία φρέσκων φρούτων με σάλτσα σοκολάτας