Οινογνωσία Μίγα (10-11-2009)




1.

«Παλαιός Άμπελος» -   Chardonnay & Sauvignon Blanc, 2008

Λευκή οινοποίηση με προζυμωτική κρυοεκχύλιση.

Ελεγχόμενη ζύμωση στους 17ο C και παραμονή με τις οινολάσπες.

Χρώμα πρασινοκίτρινο, διαυγές, με έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων

σε συνδυασμό με φυσικές νότες.

Στόμα πλούσιο με λιπαρά στοιχεία που ισορροπούν με την οξύτητα.

------

Σούπα κρέμα σέλερυ, βελουτέ, με μους καπνιστού σολομού

 

2.

«Μοσχάτο Αμβούργου» Blanc de Noir, 2008

Τοπικός οίνος Τυρνάβου λευκός ξηρός.

Ερυθρή ποικιλία που κατέχει εξέχουσα θέση στην περιοχή του Τυρνάβου,

όπου η οικογένεια Δημήτρη Μίγα

με την ιδιαίτερη οινοποίησή της μετέτρεψε και ανέδειξε

τον λευκό της χαρακτήρα και τα πλούσια αρώματά της.

Εντυπωσιακό πρασινοκίτρινο διαυγές χρώμα με φρουτώδη διάθεση

και πλούσια αρώματα κίτρινων φρούτων,

στόμα μεστό και ευχάριστα έντονη μετάγευση.

------

Ριζότο «Κατσιατόρε»με ψιλοκομμένο φιλέτο κοτόπουλου,

φρέσκια σάλτσα ντομάτας, άγρια μανιτάρια και δίχρωμες πιπεριές.

 

3.

«Παλαιός Άμπελος» -   Chardonnay Fume 

Κρυοεκχύλιση, ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία

και ωρίμανση για 7 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (ALLIER) πάνω στις οινολάσπες.

Το χρώμα του είναι λαμπερό, χρυσοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες.

Άρωμα κομψό και σύνθετο με νότες ξύλου και λουλουδιών.

Γεύση γεμάτη, δροσερή και σαρκώδης. Επίγευση μεγάλης διάρκειας.

------

Χοιρινά εσκαλόπ με σάλτσα τυριού «Τσένταρ»,

γαρνιρισμένο με ιταλική πολέντα.

 

4.

«Παλαιός Άμπελος» -   Syrah 

Ερυθρά οινοποίηση με εκχύλιση μεταζυμωτική πολλών ημερών.

Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, τύπου Tronsair, πάνω στις οινολάσπες.

Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες.

Πολύπλοκη – πυκνή μύτη με αρώματα άγριων μαύρων φρούτων (Black forest), νότες βανίλιας, καπνού και καραμέλας βουτύρου.

Το στόμα πλούσιο, στρογγυλό με πολύ μεγάλη επίγευση.

------

Μοσχαρίσια φιλετάκια «Μπάρμπεκιου»,

από το κόντρα μόσχου γάλακτος, συνοδευόμενα από τάρτα πατάτας ντοφινουάζ

και φρέσκα λαχανικά βουτύρου.

 

…+ ακόμα ένας οίνος

Παλαιός Άμπελος – Merlot  (Ροζέ)

Ποικιλιακή σύνθεση Merlot με προσθήκη Μοσχάτου Σάμου.

Συνοινοποίηση των δυο ποικιλιών με παραμονή των στέμφυλων για 24 ώρες.

Αργή ζύμωση ώστε να διατηρείται η φρεσκάδα των σταφυλιών.

Στη μύτη συνδυάζει πρωτότυπα τον φρουτώδη χαρακτήρα

κόκκινων μικρών φρούτων με ανθώδεις νότες.

Στόμα ισορροπημένο, μαλακές τανίνες, γλυκιά επίγευση…

------

Κρέπα με ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα εποχής και λυομένη σοκολάτα