Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Ζαφειράκη (18-5-2009)




1.

«Παλαιόμυλος» -   CHARDONNAY, 2008

Ζύμωση και ωρίμανση σε βαρέλι για 6 μήνες.

Χρώμα κιτρινοπράσινο, με κιτρίνες,

αρώματα φρούτων (μπανάνα, αχλάδι, εσπεριδοειδή).

Έντονος ανθικός με διακριτική παρουσία των αρωμάτων του ξύλου.

Ισορροπημένη και γεμάτη γεύση. Μακριά επίγευση.

------

Ποικιλία ελληνικών και ευρωπαϊκών τυριών.

Κρέπα γεμιστή με κρέμα τυριού

και δροσερή σύνθεση από σαλάτες με γαλλικό ντρέσινγκ ροκφόρ

 

2.

«Ροζέ   SYRAH  ΛΗΜΝΙΩΝΑ», 2008

Syrah 50%, Λημνιώνα 50%

Έντονο ροζέ χρώμα με κοκκινωπές ανταύγειες.

Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και φράουλα,

με ανθικές νότες λευκών λουλουδιών.

Επίγευση φρούτου που μένει στο στόμα.

------

Στήθος κοτόπουλου σωτέ

σε ταπέτο από σπαγγέτι λαχανικών

με σάλτσα εξωτικών φρούτων.

 

3.

Οίνος ερυθρός «Παλαιόμυλος», 2007

Sangiovese 60 % & Syrah 40%

Ωρίμανση σε βαρέλι για 12 μήνες.

Χρώμα μέτριας έντασης.

Πολύπλοκο άρωμα κόκκινων φρούτων όπως κεράσι και βατόμουρο,

σε ισορροπία με αρώματα μπαχαρικών, όπως λευκό πιπέρι.

Διακριτικά αρώματα ξύλου και βανίλιας.

Ισορροπημένη και γεμάτη γεύση. Επίγευση μακράς διάρκειας.

-------

Χοιρινά εσκαλόπ στη σχάρα

με σάλτσα φρέσκων λαχανικών εποχής,

γαρνιρισμένα με τάρτα από πουρέ πατάτας και μανιτάρια

 

4.

Λημνιώνα

(μονοποικιλιακό-πρώτη πανελλήνιαπαρουσίαση)

------ 

Ποικιλία φρέσκων φρούτων με σάλτσα σοκολάτας