Το «ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ» στο «Να με θυμάσαι…»
Το «ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ» στο «Να με θυμάσαι…»

14 Δεκεμβρίου 2011 
η πρώτη πανελλήνια παρουσίαση
δυο νέων κορυφαίων οίνων: 
ΠΛΑΓΙΩΣ Λευκό και Ερυθρό!


Δυο νέες ετικέτες πρόσθεσε στο κελάρι του αυτόν τον χειμώνα το Κτήμα ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, στοχεύοντας ακόμα πιο ψηλά τόσο στην ελληνική, όσο και την εκτός Ελλάδος αγορά. 
Η έκπληξη ακούει στο όνομα «Πλαγίως» και έρχεται σε λευκό (Chardonnay 85%, Ασύρτικο 15%) και ερυθρό (Merlot 85%, Αγιωργίτικο 15%) , το μεν πρώτο περασμένο από βαρέλι για 8 μήνες, το δε δεύτερο για 16. Οι 8 μήνες παραμονή του λευκού στο βαρέλι, του δίνουν μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Όπως φυσικά και του ερυθρού, που όμως δεν διστάζει να βγάλει τα χαρακτηριστικά του από την πρώτη χρονιά.
Το εστιατόριο «Να με θυμάσαι…» έχει την τιμή να παρουσιάσει πρώτο για ολόκληρη την Ελλάδα τις δυο κορυφαίες αυτές παραγωγές του Κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ σε μια βραδιά ιδιαίτερα γιορτινή, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, κατά την οποία ο σεφ Μανώλης Πανταζής, με τις γεύσεις του, θα προσπαθήσει να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά τους.
Οι φίλοι του ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ και του «Να με θυμάσαι…» θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Βασίλη Τσακτσαρλή και τον Χρήστο Δημηστό και να πιούν πέντε διαφορετικά κρασιά, αφού η παρουσίαση των «Πλαγίως» θα συνοδευτεί από τρία ακόμα ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ και συγκεκριμένα: «Βιβλία Χώρα – Λευκός - 2011» (Ασύρτικο 40%, Sauvignon Blanc 60%), «Βιβλία Χώρα – Ερυθρός» (Merlot 50%, Cabernet Sauvignon 40%, Αγιωργίτικο 10%) και «Βιβλία Χώρα – Γλυκύς» (Gewürztraminer 100%).
Η πρωτοπορία αυτή του «Να με θυμάσαι…» έρχεται ως συνέχεια της πορείας του, αφού και πριν λίγους μήνες ήταν αυτό που παρουσίασε πρώτο σε όλη την Ελλάδα και το «ΑΒΑΤΟΝ» του Κτήματος Γεροβασιλείου.
Σε ό,τι έχει σχέση με τα «ΠΛΑΓΙΩΣ» μπορούμε να πούμε ότι το Λευκό το χαρακτηρίζουν έντονα αρώματα πραλίνας φουντουκιού, κίτρινων φρούτων με νότες βανίλιας, μελιού και ξηρών καρπών. Η προσεκτική επιλογή των σταφυλιών που προέρχονται από τον ιδιόκτητο αμπελώνα του κτήματος χαμηλής στρεμματικής απόδοσης και η παραμονή του σε δρύινα βαρέλια για 6-8 μήνες χαρίζουν στο κρασί πλούσιο σώμα, ευχάριστη οξύτητα, λιπαρότητα, αρωματική επίγευση και μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.
Το  ΠΛΑΓΙΩΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ωριμάζει 16 μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια και το χαρακτηρίζουν τα έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, κέδρου και ξηρών καρπών. Ένα κρασί γεμάτο, στιβαρό, καλά δομημένο, με ευχάριστη λιπαρότητα, αρκετές τανίνες και μεγάλη επιδεκτικότητα παλαίωσης.