Τρία χρυσά για τον Δημήτρη Μίγα!!!
Απόλυτη επιτυχία για τον Δημήτρη Μίγα, του οποίου τρεις ετικέτες βραβεύτηκαν με χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιου κύρους διαγωνισμό Wine Road, τα αποτελέσματα του οποίου ανακοινώθηκαν πριν λίγες ώρες.

Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι ετικέτες:

Λευκός «Παλαιός Άμπελος – Chardonnay, Sauvignon 2011»

Το ήδη βραβευμένο με δυο χρυσά μετάλλια κρασί του Δημήτρη Μίγα, κέρδισε το τρίτο Χρυσό Μετάλλιο της καριέρας του. Είναι ένα κρασί που ακολουθεί τη μέθοδο της λευκής οινοποίησης με προζυμωτική κρυοεκχύλιση και ελεγχόμενη ζύμωση στους 17ο C με παραμονή στις οινολάσπες. Χρώμα πρασινοκίτρινο, διαυγές, με έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων σε συνδυασμό με φυσικές νότες. Στόμα πλούσιο με λιπαρά στοιχεία που ισορροπούν με την οξύτητα.

Chardonnay Fume 2010

Μονοποικιλιακό, που ξεκινά την οινοποίησή του με κρυοεκχύλιση, ακολουθεί ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία και ωρίμανση για 7 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (ALLIER) μαζί με τις οινολάσπες. Το χρώμα του είναι λαμπερό, χρυσοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Άρωμα κομψό και σύνθετο με νότες ξύλου και λουλουδιών. Γεύση γεμάτη, δροσερή και σαρκώδης. Επίγευση μεγάλης διάρκειας.

«Παλαιός Άμπελος» -   Syrah 2007

Ερυθράς οινοποίησης με εκχύλιση μεταζυμωτική πολλών ημερών. Ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, τύπου Tronsair, πάνω στις οινολάσπες. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Πολύπλοκη – πυκνή μύτη με αρώματα άγριων μαύρων φρούτων (Black forest), νότες βανίλιας, καπνού και καραμέλας βουτύρου. Το στόμα πλούσιο, στρογγυλό με πολύ μεγάλη επίγευση.

Ο εκ Τυρνάβου Δημήτρης Μίγας δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, τονίζοντας πως αυτά επιβεβαιώνουν τις συνεχείς προσπάθειές του για την κατάκτηση κορυφαίας ποιότητας των παραγωγών του και παράλληλα δηλώνουν ότι η οινική ιστορία του Τυρνάβου αναβιώνει και στοχεύει σε λαμπρότερες μέρες.

Ο Δημήτρης Μίγας κατά τη διάρκεια γευσιγνωσίας στον χώρο μας, σερβίροντας τον γιατρό Βασίλη παραφέστα και τον επιχειρηματία Απόστολο ΦωτάκηΧρυσό για την εμφιάλωση του 2010