Λαρισαίων Οίνοι

 

Λαρισαίων Οίνοι – Ετικέτες

 


Λευκοί

 


Μοσχάτο Τυρνάβου

από € 15.00 ...... τώρα € 10.50


Το λευκό Μοσχάτο του Οινοποιείου Τυρνάβου, χαρακτηρισμένο ως Τοπικός Οίνος και προερχόμενο από την ερυθρή ποικιλία Μοσχάτο Αμβούργου, είναι ένα εξαιρετικά ευγενικό κρασί με χαμηλή οξύτητα και απαλά αρώματα, διαυγές και ευχάριστο, ικανό να προσφέρει την απόλαυση είτε συνοδεύοντας ψάρια, είτε λευκά κρέατα.

 


Θεσσαλικός Λιάπη

από € 15.00 ...... τώρα € 10.50


Από σταφύλια της ορεινής ποικιλίας Ροδίτης, ακολουθώντας την κλασική λευκή oινοποίηση, ο Κώστας Λιάπης, που γράφει τη δική του οινική ιστορία στη Ραψάνη με παραγωγές ιδιαίτερης ταυτότητας και πολλές αξιώσεις, δημιούργησε ένα ζωηρό νεανικό κρασί με φρουτώδη γεύση και ιδιαίτερο δυναμισμό. Διαυγές χρυσοκίτρινο χρώμα, ελκυστική μύτη και στόμα ευχάριστο.

 

 

Κτήμα Ντούγκου: Μεθυστάνες

από € 16.00 ...... τώρα € 11.20


Από σταφύλια των ποικιλιών Μπατίκι και Ροδίτης, ακολουθώντας την κλασική λευκή oινοποίηση, η οικογένεια Ντούγκου δημιούργησε ένα ευχάριστο κρασί με ελαφρύ λεμονάτο τελείωμα. Αχυροκίτρινο χρώμα, με άρωμα φρέσκου ροδάκινου, αφήνει επίγευση άγουρων λευκόσαρκων φρούτων, υποστηριζόμενη από νότες κίτρου.

 


Κτήμα Ντούγκου: Ροδίτης – Ασύρτικο

από € 18.00 ...... τώρα € 12.60


Η «εισβολή» του Ασύρτικου στον Ροδίτη γέννησε ένα ενδιαφέρον κρασί, που διακρίνεται τόσο για το χρώμα, όσο και για τη γεύση του. Διακρίνεται για το έντονο αχυρένιο χρώμα με ζωηρές και παιχνιδιάρικες χρυσαφιές ανταύγειες. Η μύτη με αρώματα πεπονιού, αχλαδιού, μήλου και πορτοκαλιού.

 


«Μοσχάτο Αμβούργου» Blanc de Noir – Δ. Μίγα

από € 18.00 ...... τώρα € 12.60


Από την ομώνυμη ερυθρή ποικιλία, που κατέχει εξέχουσα θέση στην περιοχή του Τυρνάβου, ο Δημήτρης Μίγας με την ιδιαίτερη οινοποίησή της κατόρθωσε ν’ αναδείξει τον λευκό της χαρακτήρα και τα πλούσια αρώματά της. Εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα με φρουτώδη διάθεση και πλούσια αρώματα κίτρινων φρούτων. Στόμα μεστό και ευχάριστη μετάγευση.

 

 

«Παλαιός Άμπελος» - Δ. Μίγα

από € 20.00 ...... τώρα € 14.00


Λευκή οινοποίηση Chardonnay και Sauvignon Blanc με προζυμωτική κρυοεκχύλιση. Ελεγχόμενη ζύμωση στους 17ο C και παραμονή με τις οινολάσπες. Χρώμα πρασινοκίτρινο, διαυγές, με έντονα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων σε συνδυασμό με φυσικές νότες. Στόμα πλούσιο με λιπαρά στοιχεία που ισορροπούν με την οξύτητα. Ένα ιδιαίτερο κρασί του κτήματος της οικογένειας Δημήτρη Μίγα από τον Τύρναβο.

 

Ροδίτης, βαρέλι – Κτήμα Λιάπη

από € 21.00 ...... τώρα € 14.70


Από σταφύλια της ποικιλίας ορεινός Ροδίτης, με την κλασική λευκή οινοποίηση, αλλά ωρίμανση σε δρύινο βαρέλι για 6 μήνες. Διαυγέστατο, χρυσοκίτρινο, με πλούσια αρώματα και απαλό στο στόμα. Επίγευση μακράς διαρκείας. Εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και απευθύνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς φίλους των γηγενών ποικιλιών.

 

 

Ξηρομερίτη Πολυποικιλιακός

από € 22.00 ...... τώρα € 15.40


Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα στα κτήματα της γνωστής οικογένειας Ξηρομερίτη καλλιεργούνται με μεράκι πολλές ελληνικές και ξένες ποικιλίες, που δίνουν περιορισμένο αριθμό φιαλών. Το συγκεκριμένο εξαιρετικό κρασί διακρίνεται για το λαμπερό χρώμα του, το λεπτό έντονο άρωμά του και τη φρουτώδη γεύση του.

 

 

Παλαιόμυλος Ζαφειράκη  - CHARDONNAY

από € 22.00 ...... τώρα € 15.40


Βιολογική καλλιέργεια. Έφηβο παρά την ωρίμανσή του για 6 μήνες σε βαρέλι. Διαυγέστατο κι ευγενικό. Χρώμα κιτρινοπράσινο με πλούσια αρώματα αχλαδιού, λεμονιού, ώριμων φρούτων. Έντονος ανθικός χαρακτήρας με διακριτική παρουσία των αρωμάτων του ξύλου. Με αρετές σπάνιες που το κάνουν να διακρίνεται ανάμεσα σε πολλά με μεγαλύτερη ιστορία.

 

 

Sauvignon  Καριπίδη

από € 24.00 ...... τώρα € 16.80


Ιδιαίτερη γεύση από το εκλεκτό αυτό κρασί που προέρχεται αποκλειστικά από την ποικιλία Sauvignon Blanc των βιολογικών αμπελώνων του Παντελή Καριπίδη στα Βούναινα. Ζεστό κίτρινο χρώμα με ανοιχτοπράσινες ανταύγειες. Στη μύτη τα αρώματα είναι διακριτικά και θυμίζουν τροπικά φρούτα, λευκά άνθη και βανίλια. Στο στόμα έχει καλή ισορροπία γλύκας και οξύτητας και μέτριο στόμα. Ωραία και αρωματική η επίγευση

 

 

Chardonnay - Κτήμα Κατσαρού

από € 25.00 ...... τώρα € 17.50


Το πραγματικά μεγάλο ελληνικό Chardonnay από τους βιολογικούς αμπελώνες  της οικογένειας Κατσαρού στην Κρανιά Ολύμπου,  που επιδέχεται παλαίωση μέχρι και πέντε χρόνια! Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα. Βούτυρο με κυδώνι και κίτρο στη μύτη, παχύ καπνιστό στο στόμα, με βουτυράτη επίγευση και δροσερή οξύτητα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τις ποιοτικότερες εκφράσεις της ποικιλίας, όχι μόνο για τον ελληνικό αμπελώνα.

 

 

Κτήμα Μίγα -   Chardonnay Βαρέλι

από € 28.00 ...... τώρα € 19.60


Ένα εξαιρετικό κρασί που δε φοβάται τη σύγκριση με τις πλέον περιώνυμες ευρωπαϊκές ετικέτες της ποικιλίας. Κρυοεκχύλιση, ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία και ωρίμανση για 7 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια με τις οινολάσπες. Το χρώμα του είναι λαμπερό, χρυσοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Άρωμα κομψό και σύνθετο με νότες ξύλου και λουλουδιών. Γεύση γεμάτη, δροσερή και σαρκώδης, που μπορεί και να χαρακτηριστεί ασυναγώνιστη.

 

 

Chardonnay Καριπίδη

από € 28.00 ...... τώρα € 19.60


Ένα εκλεκτό κρασί που κατακτά ολοένα και περισσότερους φίλους. Λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Γλυκά αρώματα ζύμωσης, αρκετά φρούτα και πολύ διακριτικό βαρέλι, από την εξάμηνη ζύμωσή του, που εκφράζεται με νότες βανίλιας. Πλούσιο στόμα, λιπαρό, καλοδομημένο και σοβαρό. Διάρκεια ζωής: 4 χρόνια.

 

 


Ζαφειράκη: «Ροζέ SYRAH – ΛΗΜΝΙΩΝΑ»

από € 20.00 ...... τώρα € 14.00


Έντονο λαμπερό ροζέ χρώμα με κοκκινωπές ανταύγειες. Επίσης έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και φράουλα, με ανθικές νότες λευκών λουλουδιών.  Ιδιαίτερα αρωματικό στόμα, με τη φράουλα να ξεχωρίζει, με καλό σώμα και επιθυμητή οξύτητα και πολύ ευγενικές και διακριτικές τανίνες. Επίγευση φρούτου που μένει στο στόμα.

 

 

Ροζέ

 

Μεθυστάνες Ροζέ – Κτήμα Ντούγκου

από € 20.00 ...... τώρα € 14.00


Από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Syrah, ο Θάνος και η Λουίζα Ντούγκου δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό σε χρώμα, άρωμα και γεύση κρασί, που ανατρέπει κάθε προκατάληψη για τα ροζέ και τα υποστηρίζει ως κρασιά αξιώσεων. Γλυκόπιοτο, με αρκετά καλό σώμα, ισορροπημένο, τριανταφυλλί και φρουτώδες, με αναζωογονητική φρεσκάδα στο στόμα.

 

 

Παλαιός Άμπελος – Merlot

από € 21.00 ...... τώρα € 14.70


Ποικιλιακή σύνθεση Merlot με προσθήκη Μοσχάτου Σάμου. Η συνοινοποίηση των δυο ποικιλιών, με παραμονή των στέμφυλων για 24 ώρες και η αργή ζύμωση για τη διατήρηση της φρεσκάδας των σταφυλιών, έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή ενός καταπληκτικού κρασιού με διάφανο κερασί χρώμα, που υπόσχεται πολλά. Στη μύτη συνδυάζει πρωτότυπα τον φρουτώδη χαρακτήρα κόκκινων μικρών φρούτων με ανθώδεις νότες.

 

 

 

 

 

 

 

Ερυθροί

 

Μοσχάτο Τυρνάβου Συνεταιρισμού

από € 15.00 ...... τώρα € 10.50


Για την παραγωγή του κρασιού αυτού έχουν επιλεγεί παλαιοί αμπελώνες μικρής στρεμματικής απόδοσης και χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες οινολογικές πρακτικές με σκοπό να αναδειχθεί η αρωματική κλάση της ποικιλίας τόσο σε ένταση όσο και σε πολυπλοκότητα. Ο ερυθρός οίνος από μοσχάτο Αμβούργου έχει ισχυρό αρωματικό χαρακτήρα που θυμίζει τριαντάφυλλο και που είναι το γνώρισμα της ποικιλίας.

 

 


Ραψάνη – Λιάπη

από € 19.00 ...... τώρα € 13.30


 Ένα κρασί από την οικογένεια Λιάπη, η οποία καλλιεργεί μέσα στη ζώνη ονομασίας προέλευσης Ραψάνη τις ποικιλίες Ξινόμαυρο (40%), Σταυρωτό (30%) και Κρασάτο (30%), σε υψόμετρο 550 μέτρων. Οινοποιήθηκαν παραδοσιακά, στην ίδια δεξαμενή, και το κρασί παλαίωσε για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Μεσαίου βάθους ερυθρό χρώμα, αρώματα φραγκοστάφυλου, βιολέτας και βανίλιας σε ήπιους τόνους, στόμα μεσαίου όγκου, με αρκετά αισθητή οξύτητα και τανίνες.

 

 

Μεθυστάνες -  Ντούγκου

από € 22.00 ...... τώρα € 15.40


Το μεγάλο κρασί της οικογένειας Ντούγκου, ακούει στο όνομα Μεθυστάνες και είναι μια παραγωγή που οφείλεται σε τρεις ελληνικές ποικιλίες με θαυμάσια αποτελέσματα: Του Ξινόμαυρου, του Κρασάτου και του Σταυρωτού. Ακολουθεί την κλασική ερυθρή ωρίμανση σε γαλλικά βαρέλια και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο και άλλα δυο σε φιάλη. Διαυγές ερυθρό χρώμα, στη μύτη εμφανίζεται εντυπωσιακά κέδρος και καπνός καθώς και μια παλέτα αποξηραμένου κερασιού και φρέσκιας φράουλας. Το σώμα του είναι πιο γεμάτο απ’ ό,τι προδιαθέτει το ανοιχτό χρώμα του, χαρακτηριστικό των κρασιών από ξινόμαυρο. Κρασί στιβαρό με γερή δομή, μακρύ και οξύ τελείωμα.

 

 

Ραψάνη – Ναυσικά Λιάπη

από € 22.00 ...... τώρα € 15.40


Με Ονομασία Προελεύσεως Ραψάνη Ανωτέρας Ποιότητας, η οικογένεια Ευάγγελου Λιάπη δημιούργησε ένα εκλεκτό κρασί από τις τοπικές ποικιλίες Ξινόμαυρο, Σταυρωτό και Κρασάτο, που παλαιώνεται για δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια και δυο χρόνια στο μπουκάλι. Ιδιαίτερα στιβαρό, με αρώματα κόκκινων φρούτων και φρούτων του δάσους, όπως και μπαχαρικών, μεστό και ισορροπημένο στόμα, δυναμικό σώμα, πλούσιο σε τανίνες και μακρά επίγευση έχει αποκτήσει το δικό του φανατικό κοινό.

 

 

Παλαιόμυλος Ζαφειράκη

από € 24.00 ...... τώρα € 16.80


Αυτό το εξαιρετικό ερυθρό κρασί από Sangiovese (60%) και Syrah (40%), βιολογικής καλλιέργειας,  ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια, διακρίνεται για τα πλούσια και πολύπλοκα αρώματα κόκκινων φρούτων, όπως κεράσι και βατόμουρο σε ισορροπία με αρώματα μπαχαρικών και καραμέλας, καθώς και για την ισορροπημένη γεύση του. Χρώμα μέτριας έντασης. Επίγευση μακράς διάρκειας.

 

 

Κτήμα Ξηρομερίτη

από € 25.00 ...... τώρα € 17.50


Εξαιρετικό πολυποικιλιακό ερυθρό κρασί της οικογένειας Ξηρομερίτη, που ωριμάζει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια και διεκδικεί πολλά εύσημα τόσο για τη γεύση του, όσο και τον ισορροπημένο χαρακτήρα του. Μαλακό και πλούσιο σε αρώματα, με επίγευση που διαρκεί και γεμάτο σώμα.

 

 

Sangiovese Καριπίδη

από € 27.00 ...... τώρα € 18.90


Ένα μεγάλο κρασί που παράγεται από τον Παντελή Καριπίδη σε μικρό αριθμό φιαλών. Ωριμάζει σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια και αναδύει συγκλονιστικά αρώματα μπαχαρικών. Έχει έντονο ρουμπινί κόκκινο χρώμα, με ρουμπινιές αποχρώσεις και αρωματικά σύνθετο μπουκέτο. Ώριμα φρούτα, όπως κεράσι και σύκο, αλλά και βιολέτα, βανίλια και αίσθηση βαρελιού. Στο στόμα γεμάτο, λιπαρό, με δροσερή οξύτητα, ογκώδες σώμα και επίγευση ανθοσμίας που διαρκεί. Καλά ισορροπημένη γεύση με λεπτή σύνθεση τανίνων και γοητευτική κομψότητα που παρέχει μια πλήρη και ευχάριστη αίσθηση όταν το δοκιμάζει κανείς.

 

 

Merlot  Καριπίδη

από € 27.00 ...... τώρα € 18.90


Εξαιρετική πρόταση για όποιον επιθυμεί ν’ απολαύσει ένα στιβαρό, αλλά μαλακό κρασί, ευχάριστο στη γεύση του και πλούσιο σε αλκοόλ. Βαθύ κόκκινο χρώμα με ιώδεις ανταύγειες και πυκνό αρωματικό μπουκέτο από νότες μαρμελάδας δαμάσκηνου, σταφίδας, βιολέτας, σοκολάτας και βανίλιας. Στο στόμα διακρίνεται για την πυκνότητα της γεύσης, τη λιπαρότητα, την πλούσια δομή, το ρωμαλέο σώμα και την ιδιαίτερη επίγευσή του.

 

 

Ντούγκος: Μεθ’ Υμών – Syrah

από € 28.00 ...... τώρα € 19.60


Ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο μονοποικιλιακό κρασί από τους αμπελώνες της οικογένειας Ντούγκου στη Ραψάνη, που διεκδικεί επάξια τα εύσημα ενός γεμάτος κρασιού, ώριμου και πλούσιου σε αρώματα. Κλασική ερυθρή, ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο. Το χρώμα του βαθύ πορφυρό, συνδυάζει πυκνά αρώματα αποξηραμένων μαύρων φρούτων, κρέατος και βοτάνων. Στο στόμα ξεκινάει γλυκά παρουσιάζοντας στη συνέχεια ένα στιβαρό και επίμονο χαρακτήρα.Ραψάνη Π.Ο.Π. – Κτήμα Ντούγκου

από 24.00 ...... τώρα  € 16.80


Ερυθρός ξηρός οίνος από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό. Ακολουθεί την κλασική ερυθρή οινοποίηση και ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια  για ένα χρόνο, ενώ στη συνέχεια παλαιώνει για άλλους έξι μήνες στη φιάλη. Διαυγές κόκκινο, με σύνθετο άρωμα ντομάτας και κόκκινων φρούτων, στο στόμα γλυκά μπαχάρια, βοτανικό με μακρά επίγευση. Κρασί με διεθνή φινέτσα.

 

 

Primitivo Καριπίδη

από € 29.00 ...... τώρα € 20.30


«Ερωτικό» και ιδιαίτερα πλούσιο σε γεύση, με μακρά επίγευση κι εκπληκτική διαύγεια. Ρουμπινί χρώμα και συμπυκνωμένη μύτη, με αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, όπως βατόμουρο και κεράσι, αλλά και μαύρο πιπέρι, σε αρμονία με τις γλυκές νότες που προσδίδει η γαλλική δρυς (βανίλια, καρύδα). Στο στόμα διακρίνεται για την πυκνότητα της γεύσης, τη ζωηρή οξύτητα, την πλούσια δομή και το μεστό σώμα του.

 

 

Robust Καριπίδη

από € 30.00 ...... τώρα € 21.00


Το πραγματικά ρωμαλέο κρασί (όπως δηλώνεται και με τ’ όνομά του) του Παντελή Καριπίδη, που είναι αρκετά δημοφιλές στην Κεντρική Ευρώπη. Από επιλεγμένα σταφύλια Cabernet και Sangiovese, επιλεκτικού τρύγου των καλύτερων σημείων του αμπελώνα, συγκεντρώνει όλες τις αρετές που απαιτεί μια δυναμική ταυτότητα εκλεκτού ερυθρού οίνου. Χαρακτηρίζεται από συμπύκνωση αρωμάτων, γευστική πολυπλοκότητα και σώμα με τη δυναμική της μακρόχρονης παλαίωσης. Βαθύ σκουροκόκκινο χρώμα, ευδιάκριτο μπουκέτο από μαρμελάδα δαμάσκηνο, μπαχαρικά και καπνό. Στόμα ώριμο, καλοδομημένο, με κομψότητα και πλούσιες τανίνες. Φρουτώδης επίγευση.

 

 

Syrah Μίγα

από € 30.00 ...... τώρα € 21.00


Ο εκ Τυρνάβου Δημήτρης Μίγας, δημιουργώντας τη δική του θαυμαστή ιστορία στο χώρο του κρασιού, αναδεικνύει την ιδιαίτερη αυτή ποικιλία ως αιχμή του «δόρατός» του. Ερυθρά οινοποίηση με εκχύλιση μεταζυμωτική πολλών ημερών και ωρίμανση σε γαλλικά δρύινα βαρέλια πάνω στις οινολάσπες. Βαθύ ρουμπινί χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Πολύπλοκη – πυκνή μύτη με αρώματα άγριων μαύρων φρούτων, νότες βανίλιας, καπνού και καραμέλας βουτύρου. Το στόμα πλούσιο, στρογγυλό με πολύ μεγάλη επίγευση.

 

 

Merlot Κατσαρού

από € 30.00 ...... τώρα € 21.00


Ένα από τα κορυφαία ελληνικά Merlot, που σαγηνεύει με την απαλότητα της γεύσης του και αιχμαλωτίζει τους φίλους των «στρόγγυλων» κρασιών. Το χρώμα του βαθύ πορφυρό. Στη μύτη, εντυπωσιάζουν τα αρώματα της βανίλιας, των κόκκινων φρούτων και οι νότες από κακάο και κέδρο. Στόμα γλυκό, πληθωρικό, μαλακό, με πυκνότητα και κομψές τανίνες, και με διάρκεια επίγευσης.

 

 

Λημνιώνα Ζαφειράκη

από € 32.00 ...... τώρα € 22.40


Η «Λημνιώνα» είναι πανάρχαια ποικιλία της Θεσσαλίας. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες διάσωσης και αναβίωσης της. Ο μονοποικιλιακός «Λημνιώνα» Ζαφειράκη είναι το πρώτο κρασί που εμφιαλώθηκε από την ποικιλία αυτή. Με ζύμωση σε ξύλινη δεξαμενή, παλαίωση για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Αρώματα αγριοκέρασου, γλυκόριζας, λευκού πιπεριού. Στόμα μεσαίου όγκου, ισορροπημένο με έντονη οξύτητα, πλούσιες τανίνες και δυνατότητα παλαίωσης.

 

 

Κτήμα Κατσαρού 2007

από € 33.00 ...... τώρα € 23.10


Το εκλεκτό κρασί της οικογένειας Κατσαρού, που διακρίνεται για τα ευγενικά του χαρακτηριστικά και έχει να επιδείξει με περηφάνια μια σειρά χρυσά βραβεία σε επίσημους διεθνείς διαγωνισμούς. Το ασυναγώνιστο δημιούργημα, με το οποίο ο Δημήτρης Κατσαρός ξεκίνησε τη θαυμαστή ιστορία του στο χώρο των μεγάλων ελληνικών κρασιών, παράγεται από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon και Merlot. Ως ‘‘αίμα της γης’’ φτάνει στο ποτήρι μας μετά από 18μηνη παλαίωση σε καινούργια γαλλικά βαρέλια και άλλη 12μηνη παραμονή σε μπουκάλι, επιδεχόμενο παλαίωση μέχρι και 15 χρόνια. Εντυπωσιακό κόκκινο βαθύ χρώμα, πυκνή μύτη με αρώματα που θυμίζουν κεράσι, μαρμελάδα βατόμουρο, καραμέλα και έντονο ξύλο. Βελούδινο στη γεύση και με ωραίες, καλά δομημένες τανίνες. Μετάγευση μακρά και σαγηνευτική.

 

 

Nebbiolo Καριπίδη, βαρέλι, 3 έτη

από € 35.00 ...... τώρα € 24.50


Από τις πλαγιές της Προβηγκίας στα Βούναινα της Λάρισας ως Τοπικός Οίνος Κραννώνα. Κλήματα ευαίσθητα που αγάπησαν το χώμα της θεσσαλικής γης και κάρπισαν το ίδιο ρωμαλέα όπως στην πατρίδα τους, δίνοντας ένα εξαιρετικό κρασί που δικαιώνει τους μόχθους του Παντελή Καριπίδη. Βυσσινί σκούρο χρώμα με χάλκινες ανταύγειες. Αρώματα πολυδιάστατα με έμφαση στη μαύρη ελιά, τη λιαστή ντομάτα, τον καπνό και το βύσσινο. Στο στόμα ολόκληρες και αιχμηρές τανίνες, που όμως ενσωματώνονται στο σύνολο. Μεγάλη διάρκεια επίγευσης.

 

 

Syrah – Καριπίδη

από € 35.00 ...... τώρα € 24.50


Το μονοποικιλιακό Syrah του Παντελή Καριπίδη έχει τη δική του προσωπικότητα καθώς χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα «πυκνό» και αλκοολικό. Το χρώμα του πορφυρό με ιώδεις ανταύγειες. Θυμίζει μπράντι και σε δεύτερο πλάνο εμφανίζονται το φρούτο, λίγο βαρέλι και βανίλια. Στόμα γεμάτο, με έντονη αίσθηση αλκοόλ και γλυκιά επίγευση. Επιδέχεται παλαίωση μέχρι και δέκα χρόνια. Ένα εξαιρετικό κρασί που δε φοβάται τις συγκρίσεις.