Το εστιατόριο

 

 

Το Bar - Restaurant - Bistrot "Να με θυμάσαι..." στη Λάρισα, αποτελεί ένα ξεχωριστό χώρο και μία υψηλή πρόταση πολιτισμού σ' όλες του τις εκδοχές. Από το ιδιαίτερο καλωσόρισμα της Χριστίνας Πετρουλάκη – Πανταζή και τις εκθέσεις έργων τέχνης, μέχρι τις γεύσεις, τις εικόνες και τη μουσική.

 

Στον κεντρικό χώρο του εστιατορίου φιλοξενούνται σε μόνιμη βάση μοναδικά έργα τέχνης (ζωγραφικής, γλυπτικής, κεραμικής), από την ιδιωτική συλλογή της οικογένειας του συγγραφέα Άγγελου Πετρουλάκη, δημιουργώντας το περιβάλλον μίας ζωντανής γκαλερί.

 

Στο εστιατόριο υπάρχουν παράλληλα βιβλιοθήκες με έργα ποιητών και σπάνια εικαστικά και φωτογραφικά λευκώματα, είναι προς χρήση των φίλων της αίθουσας.

 

Λακαριστά και με παλαιωμένες χρυσοπατίνες και ασημοπατίνες, χειροποίητα έπιπλα, προσδίνουν φινέτσα και νότες ρομαντισμού στο χώρο, με ξεχωριστά στοιχεία τις τρεις ροτόντες και τον τριθέσιο χειροποίητο καναπέ.

 

Η ομάδα του σεφ Μανώλη Πανταζή, προσφέρει μια όντως δημιουργική και αυθεντική κουζίνα, η οποία στηριγμένη στην ελληνική παράδοση αναδεικνύει και τις γευστικές ιδιαιτερότητες της διεθνούς κουζίνας, σε πιάτα απλά, αλλά και gourmet.

 

Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται σε ότι αφορά τα φρέσκα ψάρια ελληνικής αλιείας, έτσι ώστε να υπάρχουν πάντα η ονομαστή ψαρόσουπα, το ψάρι σχάρας, τα φιλέτα (ποσέ, σε φάκελο με λαχανικά ή φρικασέ) και οι ιδιαίτεροι αχνιστοί θαλασσομεζέδες.

 

Ειδικοί συντηρητές οίνου για τις ετικέτες του κρασιού, που αλλάζουν κάθε περίοδο, έτσι ώστε οι φίλοι πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν σταδιακά αντιπροσωπευτικά κρασιά από όλο το φάσμα του ελληνικού αμπελώνα.